Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over de verkiezingen.

Beoogde coalitie bekend

7 april 2023

De beoogde coalitie van het nieuwe bestuur van waterschap Hunze en Aa’s bestaat uit BBB, Water Natuurlijk, PvdA en geborgd ongebouwd. Dit is de uitkomst van de gesprekken die verkenner Janneke Snijder heeft gevoerd met alle fracties in het nieuwe algemeen bestuur van Hunze en Aa’s.
Lees meer

Nieuw algemeen bestuur van start

30 maart 2023

We hebben een nieuw algemeen bestuur. Onze dijkgraaf Geert-Jan ten Brink heeft woensdagavond 29 maart alle 23 bestuursleden de eed of belofte afgenomen.
Lees meer

Janneke Snijder verkenner bij coalitievorming waterschap Hunze en Aa’s

27 maart 2023

BBB heeft als grootste partij in het nieuwe algemeen bestuur van Hunze en Aa’s initiatief genomen in de formatie van een coalitie. BBB heeft bekendgemaakt dat Janneke Snijder als verkenner aan de slag gaat.
Lees meer

Definitieve verkiezingsuitslag en verkozen kandidaten bekend

26 maart 2023

Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink heeft donderdagochtend de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt. Dit volgend op de voorlopige verkiezingsuitslag van 17 maart. Ook is nu bekend welke kandidaten zijn verkozen.
Lees meer

Voorlopige verkiezingsuitslag bekend

17 maart 2023

We hebben de stemmen van alle gemeenten in ons werkgebied binnen en daarmee een voorlopige verkiezingsuitslag.
Lees meer

Tussenstand verkiezingsuitslag

16 maart 2023

Donderdagmiddag 16 maart heeft dijkgraaf Geert-Jan ten Brink een tussenstand van de voorlopige verkiezingsuitslag bekendgemaakt. Van de gemeenten Pekela, Veendam en Westerwolde waren de stemmen nog niet binnen.
Lees meer

Bekendmaking verkiezingsuitslag

13 maart 2023

Op donderdag 16 maart maakt dijkgraaf Geert-Jan ten Brink de voorlopige uitslag van de verkiezingen voor ons waterschap bekend. Dan wordt duidelijk welke partijen met hoeveel zetels in ons algemeen bestuur zijn verkozen.
Lees meer

Open Dag gemaal Rozema

3 maart 2023

Zaterdag 11 maart openen we de deuren van gemaal Rozema in Termunterzijl. Bezoek dit imposante gemaal, kom meer te weten over het waterschapswerk en maak kennis met de partijen die bij Hunze en Aa’s meedoen aan de waterschapsverkiezingen.
Lees meer

Stemhulp belangrijk voor waterschapsverkiezingen

15 februari 2023

Uit landelijk onderzoek blijkt dat nu nog slechts één op de vijf Nederlanders weet welke partij het beste past bij hun standpunten over de waterschappen en dat drie van de vier een stemhulp gebruikt om zich te informeren over wat zij zullen stemmen bij de waterschapsverkiezingen. Wij bieden stemhulp.
Lees meer

Volgorde kieslijst bekend

3 februari 2023

Bij waterschap Hunze en Aa’s doen 11 partijen mee aan de waterschapsverkiezingen. De waterschapsverkiezingen zijn op woensdag 15 maart. Inwoners kiezen dan het algemeen bestuur van ons waterschap.
Lees meer