Educatie

Plastic soep les

Kinderen willen graag meewerken om dieren een plasticvrij leven te gunnen. Vandaar dat wij van het waterschap je deze gratis digitale les aanbieden. Hier vind je alle materialen voor de plastic soep les voor de bassischool.

Excursies of gastlessen

Wij geven het hele jaar door gastlessen op scholen en/of begeleiden klassen tijdens een excursie. Dit kan over uiteenlopende onderwerpen gaan voor alle verschillende niveaus. Al onze lessen en excursies zijn GRATIS.

Spreekbeurt

Leuk dat je een spreekbeurt over het waterschap gaat houden! Om te ontdekken wat waterschappen doen, zou je eerst onderstaand filmpje kunnen bekijken. Volg daarna het stappenplan om te ontdekken hoe je te werk kan gaan.

Democratiegame

In aanloop naar de waterschapsverkiezingen in maart 2023 presenteren de Nederlandse waterschappen de democratiegame.

Waterleerpad

Het is nu mogelijk voor middelbare scholen in onze regio om gebruik te maken van het Waterleerpad. Een educatieve buitenles, waarin leerlingen op een actieve manier kennismaken met het waterschap.

Lezingen

Wij verzorgen GRATIS lezingen voor diverse groepen. Onze algemene lezingen gaan in op de kerntaken (veiligheid, voldoende water en schoon water) en maken we uniek door regiospecifieke informatie toe te voegen.

Lesmateriaal

Voor de verschillende vakken in het onderwijs, maar ook voor diverse niveaus hebben we digitaal lesmateriaal.

Aanvraagformulier educatie

Vul via onderstaande knop het formulier in voor het aanvragen van een gratis gastles, excursie, rondleiding of informatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.