Educatie

Excursies of gastlessen

Wij geven het hele jaar door gastlessen op scholen en/of begeleiden klassen tijdens een excursie. Dit kan over uiteenlopende onderwerpen gaan voor alle verschillende niveaus. Al onze lessen en excursies zijn GRATIS.

Lezingen

Wij verzorgen GRATIS lezingen voor diverse groepen. Onze algemene lezingen gaan in op de kerntaken (veiligheid, voldoende water en schoon water) en maken we uniek door regiospecifieke informatie toe te voegen.

Spreekbeurt

Leuk dat je een spreekbeurt over het waterschap gaat houden! Om te ontdekken wat waterschappen doen, zou je eerst onderstaand filmpje kunnen bekijken. Volg daarna het stappenplan om te ontdekken hoe je te werk kan gaan.

Lesmateriaal

Voor de verschillende vakken in het onderwijs, maar ook voor diverse niveaus hebben we digitaal lesmateriaal.

Plastic soep les

Kinderen willen graag meewerken om dieren een plasticvrij leven te gunnen. Vandaar dat wij van het waterschap je deze gratis digitale les aanbieden. Hier vind je alle materialen voor de plastic soep les voor de bassischool.

Waterleerpad

Voor de middelbare scholen in ons werkgebied bieden we het Waterleerpad aan. Een educatieve buitenles, waarin leerlingen op een actieve manier kennismaken met het waterschap. Het programma bestaat uit twee onderdelen, een gastles en een buitenles op het water.

Aanvraagformulier educatie

Vul via onderstaande knop het formulier in voor het aanvragen van een gratis gastles, excursie, rondleiding of informatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.