Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het waterschap. Zij wordt benoemd uit het midden van het algemeen bestuur. Minimaal twee en maximaal vier leden. Waarvan tenminste één lid namens de categorie ingezetenen en één lid namens geborgde zetels. Het dagelijks bestuur van Hunze en Aa's bestaat uit de dijkgraaf en vier dagelijks bestuursleden.
vlnr: Fien Heeringa, secretaris-directeur Harm Küpers, Jan Batelaan, Inge Eshuis, dijkgraaf Geert-Jan ten Brink en Tjip Douwstra

Portefeuilleverdeling

Elk dagelijks bestuurslid heeft een eigen portefeuille. Een portefeuillehouder verdedigt voorstellen uit het dagelijks bestuur in het algemeen bestuur. Daarnaast hebben ze een belangrijke rol in de commissies. Ze maken geen onderdeel uit van de commissie maar lichten de voorstellen toe die in het algemeen bestuur aan de orde komen. Hunze en Aa's werkt met de volgende portefeuilles: 
 • Beleid, Plannen en Projecten (BPP)
  Portefeuillehouder Zuid: Fien Heeringa  
  Portefeuillehouder NoordInge Eshuis   

 • Veiligheid, Voldoende en Schoon Water (VVSW)
  Portefeuillehouder: Tjip Douwstra 

 • Financiën en Algemene Zaken (FAZ)
  Portefeuillehouder: Jan Batelaan

Secretaris-directeur

De secretaris-directeur is de secretaris en adviseur van het dagelijks bestuur. Hij stuurt de ambtelijke organisatie aan én is ook adviseur van het algemeen bestuur.

​ 

Volg ons op

Dagelijks bestuur