Print pagina

Dagelijks bestuur (2019 - 2023)

Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het waterschap. Zij wordt benoemd uit het midden van het algemeen bestuur. Minimaal twee en maximaal vier leden. Waarvan tenminste één lid namens de categorie ingezetenen en één lid namens geborgde zetels. Het dagelijks bestuur bij Hunze en Aa's bestaat uit vier db-leden plus de dijkgraaf.

vlnr: Fien Heeringa, secretaris-directeur Harm Küpers, Jan Batelaan, Inge Eshuis, dijkgraaf Geert-Jan ten Brink en Tjip Douwstra

DB-leden: portefeuillehouders

Elk dagelijks bestuurslid is portefeuillehouder. Een portefeuillehouder verdedigt voorstellen uit het dagelijks bestuur in het algemeen bestuur. Daarnaast hebben ze een belangrijke rol in de commissies. Ze maken geen onderdeel uit van de commissie maar lichten de voorstellen toe die in het algemeen bestuur aan de orde komen.
Hunze en Aa's werkt met de volgende portefeuilles:
 

Secretaris-directeur

De secretaris en de adviseur van het dagelijks bestuur is de secretaris-directeur van het waterschap. Hij stuurt de ambtelijke organisatie aan én is ook adviseur van het algemeen bestuur.

​ 

In het Langeboschemeer zijn dode waterdieren aangetroffen. Op dit moment is niet bekend wat de oorzaak hiervan is.… https://t.co/hzVh5CvEK9

Volg ons op

Dagelijks bestuur (2019 - 2023)