Lesmateriaal

Voor de verschillende vakken in het onderwijs, maar ook voor diverse niveaus hebben we digitaal lesmateriaal.

Naast onze gastlessen, excursies en rondleidingen hebben we ook lesmateriaal dat in te zetten is, zonder dat wij daar fysiek bij aanwezig zijn. Als ondersteuning van de lessen taal, aardrijkskunde, Nederlands of biologie bijvoorbeeld. We hebben het hier op een rijtje gezet:

Voortgezet onderwijs

Voor de onderbouw maakten we een oefenluistertoets Nederlands. Het onderwerp is WATEROVERLAST.

Luistertoets Nederlands ‘WATEROVERLAST’

Rondleiding

Voor de ‘virtual-reality’-bril namen we een rondleiding op onze zuivering op. De opnames zijn gemaakt op de zuivering in Assen.
Bekijk ‘m hier:

Basisonderwijs

Middenbouw

Met deze bouwplaat kunnen de kinderen met knip- en plakwerk hun eigen zuivering bouwen en leren wat er met het afvalwater gebeurt.

Bovenbouw

Voor de hoogste groepen hebben we een escapespel met als thema Klimaatzorgen in Nederland. Het spel bestaat uit zes kisten, een aantal sloten, kaarten en een handleiding, die we kunnen uitlenen aan de basisscholen. Leerlingen leren in één lesuur van alles over klimaat en water en worden hierdoor klimaatbewust. Door middel van het oplossen van opdrachten en puzzels verzamelen zij codes van vier hangsloten die bevestigd zijn aan een houten kist. Met de juiste code openen zij steeds een ander hangslot totdat de kist opengaat.

Aan het lenen van Kraak de Klas Klimaatzorgen zijn geen kosten verbonden. Stuur een e-mail naar educatie@hunzeenaas.nl en wij nemen contact op.

Voor het basisonderwijs verwijzen we verder graag naar de website van Droppie Water.