Waterbazen Wandelingen

Iedereen is aan de wandel op dit moment. Logisch, het is bijna het enige dat we veilig kunnen doen: op afstand van elkaar, in de buitenlucht. Om wat afwisseling te brengen tijdens het wandelen, lanceren de waterschappen de ‘Waterbazen Wandelingen’.

17 mei 2021

Met een gratis Doe & ontdek-gids kun je al wandelend aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Onderweg ontdek je wat jij kunt doen voor schoon en voldoende water, check je de waterkwaliteit of spot je tegeltuinen, regentonnen of wadi’s. Kies zelf waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad. Hoe meer opdrachten je doet, hoe meer je een Waterbaas wordt.

Waterbazen

Steeds meer mensen dragen bij aan schoon en voldoende water. Dat is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen in en om het huis kun je al veel bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, je auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant. Met de campagne ‘Waterbazen’ willen de waterschappen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn.

Doe & ontdek-gids

De Doe & ontdek-gids van de Waterbazen Wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op de mobiele telefoon.

DOWNLOAD DE GRATIS DOE & ONTDEK-GIDS HIER