Vrijspraak in hoger beroep

29 maart 2022

We zijn in hoger beroep door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden opnieuw vrijgesproken van het opzettelijk doden en/of vangen van bevers door de wijze waarop we muskus- en beverratten bestrijden. Eind 2020 waren we door de rechtbank in Groningen na een dagvaarding door de Officier van Justitie vrijgesproken, waarna de Officier van Justitie had besloten om hoger beroep in te stellen.

De zitting in hoger beroep was op 15 maart 2022. We hebben toen opnieuw bestreden dat er sprake zou zijn van het opzettelijk vangen van bevers. Het is onze stellige overtuiging dat we bij de bestrijding van muskus- en beverratten alle regels en voorschriften naleven die voortkomen uit de beschermde status die de bever in Nederland heeft. We zijn blij dat we nu ook in hoger beroep hierin zijn bevestigd.

Na de uitspraak van de rechtbank eind 2020 hebben we hieraan een nieuwsbericht gewijd. Dit omdat er destijds veel belangstelling was voor deze kwestie. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht ‘Hoe voorkomen wij in ons muskusrattenbeheer de vangst van bevers’.