Uitstel schouw landelijk gebied

14 november 2023

De schouwdatum voor het landelijk gebied stellen we uit tot 1 januari 2024. Watergangen in het stedelijk gebied worden op dit moment wel geschouwd.

Gewassen nog in de grond

Aanleiding voor het uitstel is de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen periode, daardoor kunnen boeren het land niet op. Op meerdere plekken zitten gewassen nog in de grond. Op de percelen die al wel geoogst zijn, kunnen machines lastig de sloten schonen.

Nieuwe schouwdatum 1 januari 2024

Daarom verschuiven we de schouw van het landelijk gebied naar 1 januari 2024. Dit geeft de boeren de tijd om de gewassen te oogsten en direct daar achteraan de sloten te schonen.

Het uitstel van de schouw is eenmalig, volgend jaar zal de officiĆ«le schouwdatum weer 1 november voor het landelijk gebied zijn.  


Schouw

Ieder jaar controleren wij in november en december of de schouwsloten goed onderhouden zijn. Waterschapsmedewerkers kijken dan of sloten en duikers voldoende vrij zijn van begroeiing en vuil. Schouwsloten zijn sloten die van belang zijn voor de water aan- en afvoer. De aanliggende eigenaar moet deze sloot schoon houden.