Ubbo Emmius Onstwedde en Hunze en Aa’s slaan handen ineen

3 februari 2020

Om de leerlingen van het Ubbo Emmius in Onstwedde een uitdagende leerlijn te bieden die vakoverstijgend is, slaan de school en waterschap Hunze en Aa’s de handen ineen.

Worskhops

Het waterschap ontwikkelt een aantal leuke workshops die de leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan voorbereiden. Deze workshops worden dan uiteindelijk door de leerlingen gegeven aan basisschoolkinderen uit de regio en mede begeleid door medewerkers van het waterschap.

Al doende leren

De onderwerpen van de workshops variëren van een rondleiding op de rioolwaterzuivering met VR-bril tot het ontwerpen van een klimaatbestendige tuin. Voor elk talent wel wat wils! Zo leren de leerlingen al doende het werk van een waterschap kennen, leren ze zich te verdiepen in een onderwerp, samen te werken en het geleerde over te brengen op anderen.

Basisscholen

De verschillende workshops worden in twee dagdelen gegeven aan leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de regio. Die komen in het voorjaar naar Onstwedde toe om in kleine groepen de workshops te volgen. De verschillende onderdelen worden naast de leerling van het Ubbo Emmius ook door een ervaringsdeskundige van waterschap Hunze en Aa’s begeleid.

Leren over water

Door het geven van deze workshops, maar ook door het volgen ervan, ontdekken de leerlingen welke verschillende beroepen er zijn binnen een waterschap. Voor het onderwijs een kans om leren leuk te maken en voor het waterschap een mooie manier om te laten zien wat werken aan water betekent.