Operatie Schepnet voor schoner water

11 mei 2023

Onder de noemer Operatie Schepnet vinden er deze week uiteenlopende activiteiten plaats op en rond Groningse en Drentse wateren. Het gaat niet alleen om concrete schoonmaakacties, maar ook om activiteiten op het gebied van voorlichting en jongereneducatie. Zaterdag 13 mei sluiten we de week af met een feestelijke opruimdag op het Paterswoldsemeer.

Op deze dag zijn we bij Teuntje de Slak (Kaapsebaan 1a in Haren) met verschillende activiteiten voor jongeren en volwassenen. De dag start om 10 uur met een opening. Het programma is verder als volgt:

Kinderen

  • Leeftijd 7-10 jaar: Zeilen – Waterdiertjes spotten (beperkte plaatsen beschikbaar)
  • Leeftijd 6-9 jaar: Beachfun met GSDM
  • Leeftijd 11-15 jaar: Zeilen – windsurf clinic (beperkte plaatsen beschikbaar)

Volwassenen

  • 10.30 – 13.00 uur Zwerfvuil opruimen tijdens een wandelroute langs het Paterswoldsemeer
  • 12.00 – 13.00 uur Zwerfvuil opruimen uit het water met sups, duo kajak, zeilbootjes en rondvaartboot (beperkte plekken beschikbaar)
  • 13.00 – 14.00 uur Gezamenlijke afsluiting met hapje en drankje.

Meld je zo snel mogelijk aan voor de activiteit van je keuze, want vol is vol. Aanmelden kan via robert.rozema@groningen.nl

Plastic Soup is geen ver van ons bed kwestie, zoals nog vaak wordt gedacht. Plastic zwerfvuil uit Groningen bedreigt ook de Waddenzee. Samen met de gemeente Groningen en waterschap Noorderzijlvest slaan we de handen ineen voor schoner oppervlaktewater. We doen dat deze week met ‘Operatie Schepnet’.