Al gestemd op de Brede Groene Dijk?

Maak dit bijzondere project het Zonnetje van 2022!

27 oktober 2022

Tot maandag 7 november kun je stemmen

De Brede Groene Dijk is genomineerd voor het Zonnetje. Ieder jaar reikt de deltacommissaris op het Nationaal Deltacongres het Zonnetje uit. Dit is vanuit het nationaal Deltaprogramma dé prijs voor het mooiste project van het jaar. Een project dat innovatief en effectief is en een voorbeeld kan zijn voor anderen. De Brede Groene Dijk is een van de drie genomineerden en daar zijn we best trots op!

Stemmen!
Stemmen op het Zonnetje 2022 kan tot en met maandag 7 november. Klik hier om te stemmen.
Donderdag 10 november maakt deltacommissaris Peter Glas op het Nationaal Deltacongres de winnaar bekend.

Help ons mee
Heb je al gestemd? Maak dan zo veel mogelijk mensen in je netwerk ook fan van de Brede Groene Dijk en laat ze op ons stemmen. Collega’s en zakelijke relaties, maar ook vrienden, familie en buren. De Brede Groene Dijk is namelijk nog mooier in het Zonnetje!


Waarom stemmen op ons project?
De Brede Groene Dijk is een prachtig voorbeeld van Nederlandse innovatieve waterbouw. Nederland moet de komende jaren veel dijken versterken. Ons project laat zien dat het slimmer, duurzamer en toekomstbestendiger kan. Een unieke aanpak voor Nederland, het is zelfs een wereldprimeur. Nog niet overtuigd? Klik hier voor de video.

Wat maakt het project bijzonder?
De zeedijk wordt versterkt met gerijpt zout baggerslib uit de Eems Dollard. Dit is nog nooit eerder in Nederland gedaan. We verbeteren daarmee de waterkwaliteit van de Dollard omdat we het slib eruit halen. We voorkomen gesleep met grond en verminderen daarmee de CO2-emissie van transport. Win-win dus. Ook past een Brede Groene Dijk mooi bij het aansluitende Natura-2000 gebied. Bovendien laat een Brede Groene Dijk zich makkelijker aanpassen aan een stijgende zeespiegel dan een dijk met steen of asfalt, omdat er heel eenvoudig wat extra klei kan worden aangebracht. Kortom, een unieke en nieuwe manier van dijken versterken in Nederland!