Jongeren strijden voor beste idee duurzaam waterbeheer

5 juni 2023

Op donderdag 8 juni presenteren leerlingen van alle noordelijke technasiumscholen hun oplossing voor duurzaam waterbeheer in Wildlands Adventure Zoo in Emmen, een plek waar veel innovatie plaatsvindt op het gebied van duurzaamheid en circulair gebruik van grondstoffen.

Product en campagne

Douchen, schoonmaken, het toilet spoelen, de tuin sproeien; we gebruiken met z’n allen in en om ons huis veel water. Net als bij overige grondstoffen is er bij water steeds meer sprake van schaarste en moeten we nadenken over hoe we hiermee omgaan. Daarom schakelden de drie noordelijke provincies en waterschappen leerlingen van alle technasiumscholen in om na te denken over oplossingen om huishoudelijk water meer duurzaam en circulair te gebruiken. Hierbij moesten ze niet alleen hun technische skills gebruiken om een product te ontwerpen, maar ook nadenken over consumentengedrag en een campagne ontwikkelen.

De jury

Een jury, bestaande uit onder andere dijkgraaf Luzette Kroon van Wetterskip Fryslân, dijkgraaf Roeland van der Schaaf van Waterschap Noorderzijlvest, dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van Waterschap Hunze en Aa’s en (demissionair) gedeputeerde provincie Drenthe Hans Kuipers, zal de ideeën beoordelen en voor elke provincie een winnaar bepalen.