Digitale bestuursvergaderingen volgen

8 juni 2020

Vanwege het Covid-19-virus komt het algemeen bestuur (AB) van waterschap Hunze en Aa’s voorlopig nog niet fysiek bijeen. Daarom gaat ons algemeen bestuur de komende tijd digitaal vergaderen. Dit heeft ook gevolgen voor de wijze waarop publiek deze vergaderingen kan volgen en gebruik kan worden gemaakt van het inspreekrecht.

Planning tot de zomervakantie

De komende weken zijn er de volgende bestuursvergaderingen:

  • Woensdag 10 juni, ’s ochtends, commissievergaderingen: deze commissievergaderingen worden opgenomen en zijn de volgende dag terug te kijken en te beluisteren via onze website. Net zoals de informerende AB-bijeenkomst van 20 mei j.l. ook is terug te vinden op onze website.
  • Woensdag 10 juni, aanvang 20.00 uur, informerende AB-bijeenkomst: deze bijeenkomst over het voorontwerp Waterbeheerprogramma 2022 – 2027 zal worden gestreamd en is live te volgen. U vindt de live stream hier. Ook zal deze bijeenkomst de volgende dag zijn terug te kijken en te beluisteren via onze website.
  • Woensdag 24 juni, aanvang 20.00 uur: besluitvormende vergadering van het algemeen bestuur. Ook deze vergadering is live te volgen via onze website en vanaf de volgende dag terug te kijken en te beluisteren.

Digitaal inspreken

Spreekrecht houdt in dat er de gelegenheid is om tijdens een vergadering van het algemeen bestuur of een vergadering van een commissie het algemeen bestuur toe te spreken over onderwerpen die op de agenda van die vergadering staan. Iedereen kan gebruikmaken van het spreekrecht. Digitaal vergaderen betekent dat ook inspreken langs digitale weg gebeurt. Hiervoor moet u rekening houden met een aantal voorwaarden. U moet:

– beschikken over pc, laptop of tablet met webcam en microfoon;

– de applicatie Starleaf installeren (beschikbaar voor pc, laptop en tablet);

– een account aanmaken voor het gebruik van de Starleafapplicatie;

– zich minimaal 24 uur van tevoren aanmelden voor spreekrecht. Neem hiervoor contact op met bestuurs- en managementassistente Petra Stegeman, telefoonnummer: 0598 – 69 38 81. Zij zal vragen naar uw mailadres. Geef hiervoor hetzelfde mailadres op als waarmee u een account hebt aangemaakt voor de Starleafapplicatie.

Meer informatie over het spreekrecht vindt u hier.