Groninger geschiedenis

Het leven van brugwachter Kuiper van de Wijmeersterbrug aan de Duitse grens

8 oktober 2020

Hoe zag het leven eruit van de eerste bewoners van de brugwachterswoning bij de Wijmeersterbrug in Bellingwedde aan de Duitse grens? We spreken over het begin van de vorige eeuw. Eerder deze week brachten we een verhaal uit over brugwachter Kuiper en zijn familie: ‘Oost West, Thuis Best? Wonen en werken langs de Duitse Grens’

Maand van de Groninger Geschiedenis

Dit verhaal kwam uit in het kader van de Maand van de Groninger Geschiedenis. Geen activiteiten op één dag dit jaar, maar verspreid over de hele maand oktober. Over verschillende locaties kunt u elkaar zowel digitaal als fysiek ontmoeten.

Oost, West, Thuis Best

Het thema Oost, West is door de deelnemende gemeenten en waterschappen aangevuld met ‘Thuis Best’, met de focus op pandonderzoek. Op de website lees je hoe en waar je informatie kunt vinden over je eigen woning of andere panden. Voor onze archiefmedewerkster was dit thema aanleiding voor het schrijven van dit bijzondere verhaal.

Historisch archief

Ons historisch archief herbergt een schat aan informatie. Jaarlijks laten we er iets van zien tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis. Bent u geïnteresseerd of op zoek naar informatie? Neem gerust contact met ons op.