Advies over drukregistratie en spuitdoppen

1 maart 2021

Omdat vanaf 2020 een drukregistratievoorziening in veel gevallen verplicht is bij de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen in de open teelt, geven wij graag advies over de spuitdoppen in combinatie met de spuitmachine.

Waarom?

Het wel of niet hebben van een drukregistratievoorziening is soms lastig uit te zoeken en wij krijgen hier vanuit de sector veel vragen over. Daarnaast gaan onze medewerkers komend teeltseizoen tijdens veldcontroles ook controleren op de drukregistratievoorziening. Wij vinden het belangrijk dat u goed voorbereid bent en de spuitmachine op orde heeft voor het nieuwe spuitseizoen 2021.

Hoe?

Mail uw merk spuitmachine, techniek en spuitdoppen naar waterschap@hunzeenaas.nl. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend advies over de juiste dopkeuze en/of welke drukregistratie voor u van toepassing is. U kunt ook bellen met 0598 69 3800 en vragen naar de afdeling handhaving.

Meer weten?

Meer informatie over spuittechnieken en spuitdoppen in relatie tot drukregistratievoorziening staat op de website van Helpdesk Water. Daarnaast kunt u kijken op deze website.