Waterleerpad

Het is nu mogelijk voor middelbare scholen in onze regio om gebruik te maken van het Waterleerpad. Een educatieve buitenles, waarin leerlingen op een actieve manier kennismaken met het waterschap.

Het is nu mogelijk voor middelbare scholen in onze regio om gebruik te maken van het Waterleerpad. Een educatieve buitenles, waarin leerlingen op een actieve manier kennismaken met het waterschap. Het programma bestaat uit twee onderdelen, een gastles en een buitenles op het water.

Tijdens de gastles maken de leerlingen kennis met het waterschap, haar kerntaken en krijgen zij uitleg over de proeven. In de buitenles is het tijd voor actie. De leerlingen gaan onder begeleiding van een docent met een raft het water op om de waterproeven te doen. Deze proeven passen binnen het curriculum van biologie, aardrijkskunde en natuurkunde. Samenwerken is dan onmisbaar.

Het is een gratis programma voor scholen. De rol van docenten is dat zij de begeleiding aan boord verzorgen en de leerlingen ondersteunen bij de waterproeven. De raftboten, peddels, zwemvesten en onderzoekskoffers worden geleverd door Ultimate Adventures.

De leerlingen meten onder andere de watertemperatuur, de stroomsnelheid en ze onderzoeken aan de hand van de gevonden waterdiertjes de waterkwaliteit.

Meer weten of aanvragen? www.waterleerpad.nl

Een educatieve samenwerkingsles om nooit te vergeten!

Hunze en Aa’s

Was deze informatie nuttig?