Excursies of gastlessen

Wij geven het hele jaar door gastlessen op scholen en/of begeleiden klassen tijdens een excursie. Dit kan over uiteenlopende onderwerpen gaan voor alle verschillende niveaus. Al onze lessen en excursies zijn GRATIS.

Basisonderwijs

We haken graag aan bij een bestaand thema, maar bieden ook kant-en-klare lessen aan, zoals:

Groep 1 tot en met 4

Slootjespringen – Over de sloot springen is leuk! Maar dan moet die sloot wel schoon zijn. Leren over water én lekker springen over de sloot.
Waterwasmachine – Hoe vies water weer wordt schoongemaakt. Een leuke interactieve les met de handpop Droppie Water
Zandzakken voor de deur – Hoe hoog en sterk moeten de dijken zijn en wat doe je als een dijk verzwakt raakt? We sluiten af met zandzakjes gooien!

Groep 5 tot en met 8

Plastic Soep – Hoe komt al dat plastic in ons water? En waarom is dat zo slecht? We sluiten af door met plastic afval te knutselen.
Hozen en Lozen – We geven een gastles over ons werk en sluiten af met een spel. Het spel blijft achter op school!

Voortgezet Onderwijs

We fungeren graag als opdrachtgever voor een probleemstelling en geven gastlessen en/of rondleidingen, bijvoorbeeld op één van onze zuiveringen. Daarnaast is het mogelijk om naar ons gemaal Rozema te komen in Termunterzijl of de poldermolen te bezoeken in Wedde. Maar ook vele andere plekken in ons werkgebied zijn te bezichtigen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via het aanvraagformuli

Projecten/Themaweken

Regelmatig maken wij met onze educatie-activiteiten deel uit van bestaande projecten en of themaweken. We doen bijvoorbeeld mee aan de Girlsday en verzorgen altijd leuke activiteiten tijdens De Week van Ons Water. Én om onze toekomstige collega’s te leren kennen, organiseren we diverse meet & greets en carrousels.