Wandelingen, macrofauna-onderzoek, muskusratten en bloembommen maken

Wandelingen, macrofauna-onderzoek, muskusratten en bloembommen maken

Weenderstraat 44
9541 TC Vlagtwedde

Zaterdag 30 oktober 2021
11:00 - 15:00

okt
30

In het kader van De Week van Ons Water organiseren wij een aantal activiteiten in het beekdal van de Ruiten Aa. Wees zaterdag 30 oktober daarom van harte welkom in de theetuin van MoeNieks in Vlagtwedde.

​​​De Week van Ons Water

Dit najaar organiseren wij wandelingen langs de Ruiten Aa in de Week van Ons Water. Onder leiding van onze aquatisch ecoloog Peter Paul Schollema kan er aanstaande zaterdag, 30 oktober, tussen 11.00 en 15.00 uur meerdere keren een route worden gelopen in het beekdal. Onderweg wordt onder meer verteld wat wij allemaal doen voor de vissen in de Ruiten Aa.

Onderweg macrofauna onderzoek

Ergens op de route van de wandeling zal hydrobioloog Arno Folkers langs het water macrofaunaonderzoek doen. De wandelaars kunnen dan zien welk waterleven de Ruiten Aa herbergt en wat dat zegt over de kwaliteit van het water.

Muskusratten in de theetuin

De wandelingen starten en eindigen vanuit de theetuin MoeNieks in Vlagtwedde. In deze tuin is ook muskusrattenvanger Ferdinand Kruize aanwezig om te vertellen over zijn werk. Naast een aantal opgezette dieren zal hij ook vangmateriaal laten zien dat gebruikt wordt.

Voor kinderen: bloembommen maken!

Kinderen die de tuin bezoeken, kunnen bloembommen maken. Dat zijn ronde pakketjes met zaden. De bloembommen die gemaakt worden, mogen meegenomen worden naar huis. Dan kunnen ze zelf een plekje zoeken die ze willen opfleuren met kleurige bloemen.