Lange afstand wandeling: de weg van de vis

Lange afstand wandeling: de weg van de vis

Hoofdweg 2
9698 AE Wedde

Zaterdag 21 mei 2022
08:00 - 16:00

mei
21

Door aanpassingen in de Westerwoldse Aa en de Ruiten Aa is dit gebied weer bereikbaar voor vissen. Onder andere voor de vissen die bij Nieuwe Statenzijl ons land in trekken. Op 21 mei kunt u een georganiseerde route lopen vanaf Wedde naar Nieuwe Statenzijl, langs de Westerwoldse Aa. U loopt de vissen tegemoet!

De wandeling start om 8.00 uur bij het gemeentehuis in Wedde. De route is 27 km. Onderweg zijn 2 waterposten en op 10 en 20 km krijgt u koffie, thee, fris en koek of brood. De wandeling is in groepsverband (5 km p/uur), met begeleiding van wandelcoaches. U komt om ongeveer 14.30 uur aan in Nieuwe Statenzijl. Vanaf daar wordt u met een bus weer terug naar Wedde gebracht.

Deelname is gratis. Er is plek voor 50 deelnemers. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@uwwandelcoach.nl.
Bij slecht weer wordt de wandeling vroeg in de ochtend om 7.00 uur via mail afgemeld.

De afgelopen dertig jaar zijn we volop aan het werk geweest in het Westerwolde gebied. De Ruiten Aa is grotendeels hersteld naar de beek zoals het vroeger stroomde. Op natuurlijke wijze. Hierdoor is er meer ruimte voor water. Dit is heel belangrijk voor de klimaatverandering. Daarnaast verbeterde de waterkwaliteit én zijn alle stuwen vervangen door bodemvallen of vistrappen, zodat het gebied ook weer beschikbaar is voor vissen. Waterschap Hunze en Aa’s en Waddenfonds organiseren deze lange afstand wandeling, als onderdeel van de publieksdag Westerwolde én de World Fishmigration Day.