Kijkje bij De Branden

Kijkje bij De Branden


9526 Bronnegerveen

Vrijdag 01 juli 2022
14:00 - 17:00

jul
01

Bij de Branden wordt momenteel gewerkt aan de herinrichting van het Hunzedal. Graafmachines richten het gebied in als vochtig tot nat natuurgebied. Er ontstaat 240 ha nieuwe natuur en ruimte voor waterberging. Daarnaast herstellen we knelpunten voor vissen, door vistrappen bij de stuwen te plaatsen.

Samen met aannemer Ploegam, Royal Haskoning, Raap en onze projectpartners Stichting het Drents Landschap, Gemeente Borger-Odoorn, Provincie Drenthe en Prolander, nodigen wij u uit om het werk te komen bekijken. Op vrijdagmiddag 1 juli (14.00 – 17.00 uur) vertellen we graag ter plekke over de werkzaamheden, over het gebied en de verwachte ontwikkelingen. U bent welkom bij de  Bouwkeet van Ploegam aan Moekmaatsdijk. Vanaf daar is het mogelijk onder begeleiding het werkterrein op te gaan.

De Branden is onderdeel van het Hunzedal. Schakel voor schakel brengen we de Hunze weer terug naar een beekdallandschap. Samen met partners, inwoners en de gebruikers van het gebied kijken we naar een nieuwe inrichting, waarbij hoogwaardige natuur en een goed watersysteem voor de toekomst hand in hand gaan met een breed aanbod van duurzame landbouw en recreatie.