Inloopbijeenkomst Noordma

Inloopbijeenkomst Noordma

Bolwerk 11
9471 AT Zuidlaren

Woensdag 05 juni 2024
17:00 - 20:00

jun
05

Binnenkort wordt er gewerkt in Noordma. Het gebied aan de rand van Zuidlaren richting De Groeve. Op woensdagavond 5 juni organiseert Prolander een inloopbijeenkomst om belangstellenden daarover bij te praten. Wij zijn partner in dit project en nodigen u uit voor deze bijeenkomst.

Hoe komt Noordma eruit te zien?

In Noordma combineren we nieuwe natuur met waterberging. Door de koppeling met het Zuidlaardermeer wordt Noordma een dynamisch vloedmoeras. Dit betekent dat de hoogte van het water meebeweegt met het waterpeil van het Zuidlaardermeer. Hiermee verbeteren we de biodiversiteit in het hele gebied. Er ontstaat een gebied met open water en rietmoerassen met lokaal broekbos. Bekijk de visualisaties om te zien hoe dat er ongeveer uit komt te zien.

Welke werkzaamheden voeren we uit?

Door kades aan te leggen voorkomen we dat omliggende gebieden last krijgen van de waterstijging. We bouwen twee gemalen en graven een kwelsloot langs de noord- en westflank, die voor afwatering zorgen. Er komen drie bruggen: één op de provinciale weg (N386), één op het naastgelegen fietspad en een voetgangersbrug. Ook leggen we fiets- en wandelpaden aan.

We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 5 juni 2024
Tijd: van 17.00 tot 20.00 uur 
Locatie: Molen de Wachter, Zuidlaren

U kunt op ieder gewenst moment inlopen. Medewerkers van betrokken organisaties (Prolander, provincie, gemeenten, het waterschap, Het Drentse Landschap) staan voor u klaar om thema’s toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Op de hoogte blijven? Via https://hunze.drenthe.nl/ en onze digitale nieuwsbrief informeren wij u over de laatste ontwikkelingen van de Hunze.