Informerende bestuursbijeenkomst 17 januari 2024

Informerende bestuursbijeenkomst 17 januari 2024

Aquapark 5
9641 PJ Veendam

Woensdag 17 januari 2024
20:00 - 22:00

jan
17

Tijdens deze bijeenkomst wordt ons algemeen bestuur bijgesproken over informatiebeveiliging en privacy en de Rekenkamer. U kunt dit digitaal volgen, maar bent ook welkom op de publieke tribune van onze bestuurszaal.

Stand van zaken informatieveiligheid en privacy

Door de steeds verdergaande digitalisering bij het waterschap neemt de afhankelijkheid van derden en de dreiging van inbreuk en misbruik van systemen en gegevens toe. Een goede beveiliging en bescherming is daarvoor noodzakelijk. Om onze organisatie hierin bij te staan zijn er normen beschikbaar gesteld voor informatiebeveiliging (de BIO, Baseline Informatiebeveiliging Overheden) en is er Europese wetgeving van kracht voor privacy (de AVG, Algemene verordening Gegevensbescherming). Met een interactieve bewustwordingssessie worden onze bestuurders meegenomen in deze materie.


De Rekenkamer

In het  tweede deel van de avond wordt de Rekenkamer nader aan het bestuur ge├»ntroduceerd. Voorzitter van de Rekenkamer, Henk Nijmeijer, gaat in op de taak en werkwijze van de Rekenkamer waarbij de insteek ligt op de meerwaarde die een Rekenkamer kan hebben voor het waterschap.

De informerende bijeenkomst is live te volgen via onze website. Je bent ook van harte welkom in het waterschapshuis op 17 januari vanaf 20.00 uur.