Drie informatieve wandelingen door het Hunzedal

Drie informatieve wandelingen door het Hunzedal


9531 Borger

Donderdag 23 juni 2022
18:30 - 20:30

jun
23

Een toekomstbestendig beekdal met nieuwe natuur en een meanderende beek waar otters, bevers en vele vogelsoorten zich thuis voelen. Er wordt al jaren hard gewerkt om het Hunzedal te herstellen. Wilt u met eigen ogen zien wat die veranderingen betekenen? Op 23 juni organiseren
we drie verschillende wandelingen in drie gemeenten in het Hunzedal.

Flessenhals en Mandelanden

In de gemeente Borger-Odoorn wandelen we door Flessenhals en Mandelanden. Onze hydroloog en ecoloog nemen u mee naar Mandelanden en vertellen over de koppeling tussen wateropgaven en natuurherstel. Daarna wandelen we door het vorig jaar opgeleverde Flessenhals, waar de meanderende beek goed te zien is. Wilt u mee met deze wandeling? Meld u meteen aan!

Meld u aan voor de wandeling door Flessenhals en Mandelanden

Spijkerboor, Annermoeras en Boonspolder

In de gemeente Aa en Hunze bezoeken we Spijkerboor, Annermoeras en Boonspolder. Vanaf de parkeerplaats in Spijkerboor wandelen we door het Annermoerras, één van de eerste gebieden die zijn ingericht in het Hunzedal. Daarna kijken we hoe particulier natuurbeheer in de Hunzevisie past in Boonspolder en bezoeken we als we tijd hebben nog een prachtige beverburcht. Wilt u mee met deze wandeling? Meld u meteen aan!

Meld u aan voor de wandeling door Spijkerboor, Annermoeras en Boonspolder

Tusschenwater

In de gemeente Tynaarlo wandelen we door Tusschenwater. Dit gebied is inmiddels ingericht en is overstromingsmoeras geworden. Hoe past dit in de Hunzevisie en hoe sluit het aan op overige gebieden in de Hunze? Verder hebben we het natuurlijk over de prachtige flora en fauna die hier voorkomen. Wilt u mee met deze wandeling? Meld u meteen aan!

Meld u aan voor de wandeling door Tusschenwater

Praktische informatie voor alle wandelingen:
Datum: donderdag 23 juni 2022
Tijd: van 18.30 tot 20.30
Duur: de wandelingen zijn ongeveer vijf kilometer lang

Na aanmelding ontvangt u de details over de wandeling die u gekozen heeft.
Deze wandelingen organiseren we samen met onze partners in het Hunzedal.