Bevrijdingsfestival Assen

Bevrijdingsfestival Assen


Assen

Donderdag 05 mei 2022
12:00 - 17:00

mei
05

Wat als je op de vlucht moet voor water? Wat moet er volgens jou absoluut mee naar zolder als je naar boven moet vluchten voor het water? Een mobieltje of een warme trui? Een fotoalbum, emmer of toch een zaklamp? Een slimme keuze maakt je kans op overleving een stuk groter. Op het bevrijdingsfestival spelen wij het zolderspel met kinderen. Zodat zij ontdekken hoe zij hun overlevingskans kunnen vergroten.

Meer dan de helft van de Nederlanders woont in een gebied dat kan overstromen. Gelukkig beschermen waterkeringen, zoals dijken en dammen, een groot deel van ons land tegen overstromingen. Maar het kan een keer mis gaan. Ons Water heeft een eenvoudig leuk zolderspel ontwikkeld om het waterbewustzijn van kinderen en jongeren te verhogen.

Op de website www.overstroomik.nl kun je zien hoe hoog het water in jouw buurt kan komen en wat je bij een dreigende overstroming zelf kunt doen: blijven, een droge plek in de buurt zoeken of het gebied verlaten. Wat zou jij doen?

Dit zolderspel is ontwikkeld door Ons Water. Ons Water is een samenwerkingsverband van: waterschappen, waterbedrijven, watermusea, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Unie van waterschappen, Vewin, VNG en IPO.