Print pagina

Koppeling Runde - Ruiten Aa

De Runde is weer een veerkrachtig, natuurlijk watersysteem, met natuurvriendelijke oevers, nieuwe en herstelde landschapselementen en fiets- en wandelpaden. Het is een beek geworden waar zowel de bedenkers, de makers als de gebruikers trots op zijn.
 
De stuwen in de beek zijn voorzien van een vistrap, zodat vissen ze ongehinderd kunnen passeren. De natuurlijke loop is positief voor de waterkwaliteit en belangrijk voor de waterberging in natte perioden.
 
Het grootschalige Runde-project is inmiddels afgerond. Al in de 90'er jaren was er sprake van herstel van de Runde die grotendeels verdwenen was.
 
Met de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Emmen en Vlagtwedde zijn we aan de slag gegaan. Nu, zo'n 15 jaar later, is de herstelde Runde een feit, mede dankzij subsidie van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en het Waddenfonds.

De Runde in beeld 

In de filmpjes hieronder is in zes delen het hele traject te zien, van Bargerveen tot Ter Apel. De beelden zijn gemaakt door landschapskunstenaar Jeroen van Westen. Al zwemmend, fietsend, wandelend of met de kano heeft hij de Runde beleefd. Op enkele plaatsen is met luchtbeelden de kracht en de pracht van het landschap benadrukt. Via interviews zijn de beelden met commentaar voorzien.

Benieuwd hoe u uw tuin watervriendelijk inricht deze #lente? Bekijk de tips op onze website. https://t.co/mJxlypSJsY https://t.co/o8c2JAdmI8

Volg ons op

Koppeling Runde - Ruiten Aa