Tusschenwater

Water, waterwinning en natuur krijgen straks alle ruimte in Tusschenwater bij De Groeve. Met de herinrichting van dit gebied wordt ook het laatste deel van het Hunzedal een mooi en natuurlijk moerasgebied.Uniek aan dit deel van de Hunze is dat het niet alleen geschikt gemaakt wordt voor de berging van 1,3 miljoen kubieke meter water, maar er wordt ook drinkwater gewonnen én er is ruimte voor de ontwikkeling van natuur.

Weten hoe het er straks uit komt te zien? Klik dan op onderstaande link

Recreatie 

De weg door het gebied (De Dijk) wordt deels fietspad en afgesloten voor auto's. Er komt een fietsbrug over het water en over een aantal kaden komen wandelpaden.  

Planning

Waterbedrijf Groningen heeft vorig voorjaar gebruikt voor het verplaatsen en verhogen van de drinkwaterputten om de huidige winning van drinkwater te kunnen garanderen. Vlak voor de zomer starte de aannemer met de voorbereidingen voor de rest van het werk. In de loop van 2018 moet alles klaar zijn. 

Partners

Tusschenwater is een samenwerkingsproject van waterschap Hunze en Aa's, waterbedrijf Groningen, Stichting Het Drentse Landschap, provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo. Het werk wordt uitgevoerd door HAZ infra.  

Nieuwsbrieven

Er zijn al meerdere nieuwsbrieven uitgegeven voor dit project:

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via i.ackermann@hunzeenaas.nl ovv van aanmelding nieuwsbrief Tusschenwater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Volg ons op

Tusschenwater