Print pagina

Renovatie rioolgemalen

Rioolgemalen zorgen voor afvoer van afvalwater. In ons hele gebied renoveren of vervangen we deze gemalen.

​Locatie

De rioolgemalen staan in het hele beheersgebied van het waterschap Hunze en Aa's.

Aanleiding

We moeten ook in de toekomst het afvalwater kunnen afvoeren naar de rioolwaterzuiveringen. Daarom moeten we de gemalen (meer dan 100!) in een goede conditie houden. Daar hebben we een aantal jaren voor uitgetrokken.

Omschrijving

Bij zo’n renovatie vernieuwen wij allerlei onderdelen van het gemaal. Als vervanging van het gemaal goedkoper is dan renovatie, doen we dat.

Bijzonderheden

Deze werkzaamheden zijn beschreven in standaardprocedures. Hierin staat hoe we omgaan met duurzaamheid, vertaald naar de eisen aan energieverbruik en materiaalkeuze. Dit biedt de structuur om planmatig en eenduidig de renovatie van de rioolgemalen op te pakken. Op deze manier kunnen we meerdere renovaties tegelijk aanbesteden en krijgen we een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Planning

In het voorjaar van 2017 wordt gewerkt aan de rioolgemalen Borgercompagnie, Anloo en Roswinkel. Later in 2017 vervangen we de elektrische installatie van een 7-tal kleinere gemalen rond Assen. Hierbij wordt in Loon ook een nieuwe put geplaatst.

Opdrachtgever / uitvoerder

Het waterschap is opdrachtgever voor deze werken. Verschillende aannemers voeren de werkzaamheden uit.

Werkzaamheden bij rioolgemaal Nieuw Buinen

U kunt weer veilig fietsen aan de zuidzijde van het Schildmeer. Het fietspad op de aangepaste kade is klaar. Dat zi… https://t.co/xKX0u3FJOJ

Volg ons op

Renovatie rioolgemalen