Print pagina

Nieuwbouw laboratorium

Start bouw april 2018

In april 2018 start BAM Bouw en Techniek met de bouw van ons nieuwe, duurzame laboratorium. Het nieuwe lab komt naast het waterschapshuis in Veendam.
Momenteel is het laboratorium gevestigd in een huurpand in Assen. Dit pand wordt gesloopt. We onderzochten daarom verschillende mogelijkheden voor een nieuw onderkomen. Het bouwen van een nieuw laboratorium naast het hoofdkantoor heeft verreweg de voorkeur. Een nieuwbouwpand is niet alleen praktischer, ook voor de samenwerking tussen de medewerkers op het hoofdkantoor en laboratorium werkt het prettiger.
 
Naar verwachting wordt het nieuwe laboratorium in december 2018 opgeleverd.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw krijgt energiezuinige installaties, apparatuur en verlichting en wordt verwarmd en gekoeld met een eigen warmte-koude opslag. Dit betekent dat het vrijwel zonder gas wordt verwarmd en gekoeld. Daarnaast krijgt het een groen dak. Dit dak zorgt ervoor dat het hemelwater vertraagd wordt afgevoerd naar het watersysteem.
 
Meer informatie over het project vindt u hier.

De 'rust' is wedergekeerd na de hoogwatersituatie vorige week. Onze dijkgraaf @gjtenbrink schrijft erover in z'n ni… https://t.co/HSvlkr1KIr

Volg ons op

Nieuwbouw laboratorium