Nieuwbouw laboratorium

In april 2018 startte BAM Bouw en Techniek met de bouw van ons nieuwe, duurzame laboratorium. In maart 2019 is het nieuwe lab opgeleverd.

Assen

Voorheen was het laboratorium gevestigd in een huurpand in Assen. Omdat dit pand wordt gesloopt onderzochten we verschillende mogelijkheden voor een nieuw onderkomen. Het bouwen van een nieuw laboratorium naast het hoofdkantoor had verreweg de voorkeur. Een nieuwbouwpand naast het waterschapskantoor in Veendam is niet alleen praktischer, maar ook voor de samenwerking tussen de medewerkers op het hoofdkantoor en laboratorium werkt het prettiger.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw is duurzaam. Zo heeft het laboratorium energiezuinige installaties, apparatuur en verlichting en wordt het gebouw verwarmd en gekoeld met een eigen warmte-koude opslag. Dit betekent dat het vrijwel zonder gas wordt verwarmd en gekoeld. Daarnaast krijgt het laboratorium een groen dak. Dit dak zorgt ervoor dat het hemelwater vertraagd wordt afgevoerd naar het watersysteem.
 
Meer informatie over de werkzaamheden die onze collega's uitvoeren vindt u hier.

Ook ons waterschap is aanwezig tijdens de #DagvanhetNationaalPark op zondag 26 mei van 11.00-16.00 uur op de Parkee… https://t.co/5D799lYd5Q

Volg ons op

Nieuwbouw laboratorium