Print pagina

Kadeverbetering Pekel Aa, Winschoterdiep en Rensel

We versterken de kades omdat deze niet meer breed en sterk genoeg zijn. Ze voldoen daarmee niet meer aan de gestelde veiligheidsnorm. We moeten de kades verbeteren, zodat ze in de toekomst bij hoogwater sterk genoeg zijn.

Locatie

Het gaat om een traject langs de zuidzijde van het Winschoterdiep en de Rensel van ongeveer vier kilometer tussen de Kloosterbrug en de Renselbrug. Daarnaast verbeteren we de kades langs een traject van vijf kilometer aan beide zijden van de Pekel Aa tussen de Keersluis in de Pekel Aa en het Winschoterdiep (gemaal Winschoterzijl).
Traject 430.png 

Planning

Halverwege juli 2018 starten de werkzaamheden aan het Winschoterdiep en deels langs de Pekel Aa. De werkzaamheden langs het Winschoterdiep zijn medio oktober 2018 afgerond. Het hele project dient medio december 2019 klaar te zijn. Aannemer Oosterhuis B.V. voert de werkzaamheden voor ons uit.

Bijzonderheden

De werkzaamheden zijn niet direct in het woongebied, maar kunnen in bepaalde periodes wel hinderlijk zijn voor fietsverkeer en wandelaars. Er komt een omleidingsroute van Oude Pekela richting Winschoten en Winschoterzijl. Deze omleidingsroutes worden tijdig aangekondigd. Ook kunnen de werkzaamheden hinderlijk zijn voor vaarrecreatie en binnenvaartboten. In de periode van de werkzaamheden kan op de plaatsen waar gewerkt wordt  geen hengelsport bedreven worden.

Opdrachtgever en uitvoering

Aannemer Oosterhuis B.V. voert de werkzaamheden voor ons uit. Vragen over het project kunt u stellen aan de projectleider, uitvoerder of omgevingsmanager van Oosterhuis B.V.
  • Adrie Masteling (projectleider Oosterhuis B.V.)
    06-51197641
  • Henk Oosterhuis (uitvoerder Oosterhuis B.V.)
    06-51197650
  • Auke Snijder (omgevingsmanager Oosterhuis B.V.)
    06-29050697
Eventuele klachten kunt u melden via: kadewerkwinschoten@oosterhuis-bv.nl.
 

Volg ons op

Kadeverbetering Pekel Aa, Winschoterdiep en Rensel