Print pagina

Kadeverbetering Drents Diep

Begin januari 2019 starten we met kadeverbeteringswerkzaamheden langs het Drents Diep.

​De kade langs het Drents Diep is getoetst en voldoet niet aan de gewenste veiligheidsnormen. Het gaat om een kilometer lange kade langs camping Meerwijck. De kade is afgekeurd op stabiliteit. Ook de beschoeiing moet worden vervangen.

Wat gaan we doen?

We plaatsen een stalen damwand als beschoeiing en we dekken de bestaande kade af met klei. Een stalen damwand biedt meer bescherming tegen mogelijke graverij door bevers, muskusratten en konijnen. De stalen damwand vervangt de huidige houten beschoeiing. Daarmee is de kade voldoende stabiel voor de aankomende 50 jaar. De achtergelegen bermsloot wordt gedempt en voorzien van een drainageconstructie.

Locatie

kaart 430.png

Planning

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Bouwhuis en vinden plaats buiten het recreatiehoogseizoen en broedseizoen. De aannemer zal haar werkzaamheden uitvoeren in de periode januari t/m maart 2019 en september t/m december 2019. Eind 2019 zijn de werkzaamheden afgerond.

Wat merkt u ervan?

Omdat we niet in het recreatieseizoen zullen werken, is de overlast gering. Door heiwerkzaamheden kan er geluidsoverlast ontstaan. Om overlast op de weg te voorkomen, zal aanvoer van materialen voornamelijk over water plaatsvinden.

Opdrachtgever

Vragen over het project kunt u stellen aan de projectleider Hieke Oosterom via 0598 69 32 47.
 
 

Volg ons op

Kadeverbetering Drents Diep