Kadeverbetering Drentsche Aa

Om voldoende veiligheid te kunnen garanderen, verbeteren we de dijk.

Planning: februari '21 tot september '22
Status: in uitvoering

We verbeteren de kade langs de Drentsche Aa. Door inklinking en bodemdaling is de dijk in de loop der jaren lager geworden. Om voldoende veiligheid te kunnen garanderen, verbeteren we de dijk. Daarmee voldoet het de komende 30 jaar weer aan de norm.

Natura 2000 gebied

De kade ligt langs Natura 2000 gebied. Hierover hebben we nauw contact met Staatsbosbeheer, de gebiedsbeheerder. Uiteraard houden we rekening met de natuurwaarden van dit gebied. Binnen dit project kunnen we een stukje dijk verleggen waardoor we de natuurwaarde van een deelgebied zelfs kunnen verhogen.

Werkzaamheden en planning

Het zuidelijkste deel van het traject is inmiddels aangepast. Dit loopt van de N34 tot aan de brug bij Okkenveen. Het ging hier om het wegwerken van kuilen en verbeteren van de grasmat. Langs het noordelijk deel van het kadetraject, van Okkenveen tot aan de A28, gaat het naast het verhogen ook om het verbeteren van de stabiliteit van de kade. Aannemer Jelle Bijlsma BV voert deze werkzaamheden voor ons uit.

De Punterweg en de Oosterbroekweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Meentweg en het Madepad.
De Oosterbroekweg is vanaf begin juli weer open. De Punterweg (de weg op de kade) blijft nog iets langer gesloten, omdat de zetting van de ondergrond nog doorgaat. Als de zetting is gestabiliseerd, kan er pas geasfalteerd worden. Vermoedelijk is deze weg begin september weer open.

Hinder of melding

Ervaart u hinder van de werkzaamheden of wilt u een melding doen? Dan kunt u contact opnemen met uitvoerder Sander Krikke van Jelle Bijlsma BV via 06-35113920. Ook is er de mogelijkheid om elke woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur bij hen binnen te lopen. De keet staat aan de Burgemeester J.G. Legroweg 116, vlakbij rioolwaterzuivering Eelde.

Was deze informatie nuttig?