Print pagina

​Dag van de Groninger Geschiedenis

03 - Dag van de Groninger Geschiedenis - 430.jpg
Jaarlijks zijn wij met veel plezier aanwezig bij de Dag van de Groninger Geschiedenis​. Ook dit jaar zijn wij te gast. Het thema van deze dag is 'Zij/Hij’. Wij zoomen in op de vrouwelijke molenaar van gemaal de Hoogte in Nieuwolda. Zij was werkzaam voor het waterschap Oldambt, één van de voorgangers van waterschap Hunze en Aa’s. 

127 jaar geleden

Een collega van ons is op de Dag van de Groninger Geschiedenis aanwezig om u wegwijs te maken. In een vitrine ligt bijvoorbeeld een bedieningsovereenkomst uit 1972 met de laatste vrouwelijke bedienaar van het gemaal de Hoogte. Maar ook de gewaarmerkte brief van de commissaris van de Koningin in de provincie Groningen voor oprichting van het gemaal in 1892 is aanwezig. Na 127 jaar is het gemaal nog steeds te bezichtigen.

Wilt u deze bedieningsovereenkomst of andere items uit ons archief bekijken? Of bent u benieuwd naar de archieven van de andere deelnemers tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis? 

Op zaterdag 12 oktober 2019 bent u van harte welkom. De Dag van de Groninger Geschiedenis vindt plaats op verschillende locaties op en rond het Cascadeplein in Groningen. 

Volg ons op

​Dag van de Groninger Geschiedenis