Print pagina

Chemievrij maakt je blij

Chemievrij 430.png
Bewoners uit Assen-Oost en Assen Oud-Zuid opgelet! Als je van 13 juni tot en met 31 juli je chemische bestrijdingsmiddelen inlevert, dan krijg je een gratis vlinderstruik cadeau!

Schoon drinkwater uit de Drentsche Aa

Elke dag wordt het water uit de Drentsche Aa door meer dan 200.000 mensen gedronken. Daarom is het belangrijk dat het stroomgebied wordt beschermd tegen vervuiling. Helaas is schoon water niet vanzelfsprekend. Regelmatig worden er te hoge concentraties bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater aangetroffen.
 
Voor hoveniers is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen voor veel toepassingen verboden. Bij particulier gebruik zijn bestrijdingsmiddelen nog wel toegestaan. Bijvoorbeeld om het terras of de oprit onkruidvrij te maken. En omdat Assen-Oost en Assen Oud-Zuid rechtstreeks afwateren op de Drentsche Aa, zijn deze bestrijdingsmiddelen terug te vinden in de beek.

Doe mee met de actie

Help je mee het tij te keren? Hoe minder bestrijdingsmiddelen er in het water komen, hoe minder het waterbedrijf eruit hoeft te halen. Ook insecten zoals bijen, vlinders en andere bodem- en waterbeestjes doe je er een groot plezier mee. Neem daarom, als inwoner van Assen-Oost en Assen Oud-Zuid deel aan deze actie en lever je bestrijdingsmiddelen in. Je krijgt als dank een mooie vlinderstruik cadeau! Kijk voor de actievoorwaarden en tips over natuurvriendelijk tuinieren op www.chemievrijmaaktjeblij.nl.
 
De campagne chemievrij maakt je bij is een initiatief vanuit het Uitvoeringsprogramma Oppervlaktewaterwinning Drentsche Aa, kortweg UPDA. Binnen UPDA werken het waterschap Hunze en Aa’s, Waterbedrijf Groningen en de Provincie Drenthe samen aan een schone Drentsche Aa. Meer informatie over het UPDA leest je hier.
 

Volg ons op

Chemievrij maakt je blij