VMBO Carrousel

vmbo 430.jpg

Op 22 januari lieten we leerlingen van het VMBO kennis maken met beroepen bij ons waterschap. De leerlingen ontvingen wij in ons waterschapshuis, waar wij ze vertelden over ons werk. 

Tijdens speeddatesessies leerden de leerlingen de diverse beroepen kennen. Onze medewerkers vertelden in het kort iets over hun werk. Daarna konden de leerlingen in het veld naar keuze mee met een medewerker om te zien wat ze daar voor werk doen. Iedereen nam drie tot vier leerlingen mee. Zo maakten de leerlingen kennis met peilbeheer, muskus- en beverrattenbeheer, de rioolwaterzuivering en onderhoud bij een vistrap.

In dezelfde week op vrijdag kwam nog een groep leerlingen naar onze werkplaats in Veele. We vertelden over het onderhoud aan onze machines en leidden ze rond over het terrein. Tot slot konden ze ook nog een stukje lassen onder leiding van onze constructiemedewerker.

We vinden het belangrijk om de jeugd te helpen bij hun beroepskeuze en laten ze met plezier de mogelijkheden van werken bij het waterschap zien.


 

Volg ons op

VMBO Carrousel