Project Topsoil

Klimaatveranderingen en de effecten daarvan voor water, natuur en landbouw gezien vanuit de bodem. Samen met Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië en België kijken we naar oplossingen voor onze gezamenlijke problematiek. Dit doen we in het project Topsoil.
 
Het doel van dit project is klimaatresistente gebieden realiseren. Gebieden die én de zeer hevige regens én de langere droge perioden aan kunnen zonder dat dit schade aanricht aan landbouw en stedelijk gebied.

Diverse onderzoeken

Alle partijen binnen Topsoil werken verschillende onderzoeken uit. Hunze en Aa’s onderzoekt de effecten van hevige regenbuien op de uit- en afspoeling van meststoffen in de Drentsche Aa en de Hunze. Daarnaast onderzoekt ze de effecten op uit- en afspoeling van gewasbeschermingsmiddelen in de Drentsche Aa.
Halverwege volgend jaar zijn de eerste risicokaarten voor uit- en afspoeling beschikbaar. Wij delen die bij u in het gebied en kijken samen naar de mogelijke maatregelen.
 
In het Drentsche Aa-gebied wordt ook onderzoek gedaan naar het effect van klimaatverandering op de natuur en of er beregend kan worden uit grondwater.
Daarnaast wordt in ons kustgebied onderzocht waar nog zoet grondwater aanwezig is voor beregening.

Onze Topsoilprojecten

Benieuwd naar onze andere Topsoilprojecten? Kijk dan op: https://www.hunzeenaas.nl/werk-in-uitvoering/Paginas/Topsoil.aspx.
 
@ Topsoil 430.jpg

 

Volg ons op

Project Topsoil