Landelijk jeugdbestuur te gast

brainstorm 430.jpg
In het weekend van 21 september was het landelijk jeugdbestuur van de waterschappen te gast bij Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest.
Ze kwamen op vrijdagavond 21 september samen in Termunterzijl en kregen een gevarieerd programma aangeboden.

Campagne

Op vrijdagavond gingen ze aan de slag met een reclamebureau om een frisse campagne te bedenken voor de jongeren die in maart 2019 voor de eerste keer naar de stembus mogen. Hoe krijgen ze deze jongeren zover dat ze in maart daadwerkelijk gaan stemmen?

Distels

Zaterdagmorgen ging de groep distels steken op de zeedijk. Distels maken de grasmat van de dijk losser, omdat ze een ander wortelstelsel hebben. Het gras op de zeedijk heeft een lang wortelstelsel en houdt de grasmat goed stevig. Het jeugdbestuur verwijderde de distels bij de vee-overgangen.

Dijkprojecten

In de middag voeren ze langs de zeedijk om verschillende dijkprojecten van zowel Hunze en Aa’s als Noorderzijlvest van dichtbij te bekijken. Omgevingsmanager Silvia Mosterd (Noorderzijlvest) lichtte de projecten toe. Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van Hunze en Aa’s en Carla Alma, dagelijks bestuurslid Noorderzijlvest, voeren met ze mee.
 
brainstorm 430 tweedefotot.jpg
Het landelijk jeugdbestuur, waarin bijna alle waterschappen zijn vertegenwoordigd, zet zich in om jongeren enthousiast te maken voor waterbeheer.

Volg ons op

Landelijk jeugdbestuur te gast