Print pagina

Lente! Tegel eruit, groen erin

​De zon schijnt, de vogels fluiten en de temperatuur stijgt. De lente komt eraan. Voor tuinliefhebbers het sein om de tuin klaar te maken. We moedigen hen aan de tuin zo natuur- en watervriendelijk mogelijk in te richten.

Extreme hoosbuien komen vaker voor, afgewisseld met periodes van extreme droogte. Grote hoeveelheden water kunnen voor problemen zorgen. Zeker als de tuin betegeld is, kan het water lastig weg.

Ruimte voor water

Gelukkig zijn er manieren om water in tuinen de ruimte te geven. Meer groen in de tuin of een groen dak zijn voorbeelden hiervan. Tuinen en huizen worden zo ook een stuk koeler in de zomer. Met regentonnen kan regenwater worden opgevangen dat in droge tijden kan worden gebruikt.

Elke tuin een vogelparadijs

Groene tuinen zijn niet alleen beter voor het klimaat, maar bieden ook meer leefgebied voor vogels, vlinders en bijen. Vogelaar Nico de Haan presenteert in zijn nieuwste boek ‘Hoe maakt u van uw tuin of balkon een vogelparadijs en waarom?’ allerlei tips voor het vergroenen van de tuin. Marjolein Bastin maakte de illustraties.

Waardebon

Zijn boek is verkrijgbaar bij alle vestigingen van Intratuin. Door de waardebon hier te downloaden en in te leveren bij de Intratuin, ontvangt u € 5 korting. Inleveren kan t/m 31 december 2018.

Tips

Tips ​om uw tuin watervriendelijk te maken. 

Volg ons op

Lente! Tegel eruit, groen erin