Jeugdwatercongres

8 juni was het Jeugdwatercongres 2018. Jongeren die aan een watervraagstuk hebben gewerkt, ontmoetten elkaar en presenteerden hun oplossingen. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga heette ze welkom.
 
Merijn Tinga vraagt aandacht voor de miljoenen plastic wegwerpflesjes die in onze bermen, sloten, rivieren en de Noordzee belanden. Als de Plastic Soup Surfer onderneemt hij acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil.
 
Zwerfvuil en de gevolgen ervan is een belangrijk maatschappelijk thema. Dat is water in het algemeen ook. Of het nu gaat om schoon drinkwater, waterkwaliteit of watergebruik; het raakt onze maatschappij. De afgelopen periode daagden we leerlingen uit het voortgezet onderwijs van verschillende scholen in Groningen en Drenthe uit om oplossingen te bedenken voor actuele watervraagstukken. Op het Jeugdwatercongres kwamen ze allen samen.
Jeugdwatercongres 430.jpg
Het Jeugdwatercongres wordt georganiseerd door IVN, in samenwerking met de provincies Drenthe en Groningen en de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest.

Volg ons op

Jeugdwatercongres