Lijkt bestuurswerk u iets?

De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug. Maar wist u dat u zich ook kandidaat kunt stellen voor het waterschapsbestuur? Ons bestuur functioneert op dezelfde wijze als een gemeenteraad. Bij ons gaat het echter over waterzaken. De verkiezingen voor ons nieuwe waterschapsbestuur zijn in maart 2019. Heeft u belangstelling, dan kunt u nu al actie ondernemen.

Hoe kom ik in het waterschapsbestuur?

De kandidaatstelling gebeurt via belangenpartijen. Dit zijn deels politieke partijen, maar ook algemene waterpartijen en geborgde partijen als gebouwd (via KvK), ongebouwd (via LTO) en natuur (via VBNE). Voor de bestuurders namens deze geborgde partijen zijn op dit moment vacatures open gesteld. Voor de andere partijen organiseren we volgend jaar in maart waterschapsverkiezingen. In de loop van dit jaar zullen de partijen hun kandidatenlijsten vast stellen. Heeft u belangstelling informeer dan nu alvast bij één van deze partijen.  

Weten hoe het bestuur er nu uit ziet?

U ziet hier hoe ons bestuur er momenteel uit ziet, welke partijen deelnemen en wie de bestuurders zijn. Onze huidige bestuurders vertellen u graag meer over hun werk als waterschapsbestuurder. Spreek ze gerust aan, of stuur ze een mail. 

 

 
 

Volg ons op

Lijkt bestuurswerk u iets?