Print pagina

Recordopbrengst Wandelen voor Water

De kinderen die op 22 maart langs de Ruiten Aa liepen, wandelden een recordopbrengst bij elkaar. Het totaal aan sponsorbedragen voor de lange wandeling was maar liefst € 6.857,45. Een recordbedrag dat door Aqua for All verhoogd wordt tot € 12.343,41!.

Hetzelfde doel

De basisschoolleerlingen kwamen van acht verschillende scholen uit de gemeenten Bellingwedde, Oldambt en Vlagtwedde. Allen liepen ze voor hetzelfde doel: een betere gezondheid voor kansarme leeftijdgenoten in Ethiopië. De kinderen wandelden zes kilometer met zes liter water op de rug. Een behoorlijke inspanning die Ethiopische kinderen dagelijks moeten leveren om aan water te komen.

Sponsorgeld

Het sponsorgeld dat de kinderen voor hun prestatie verzamelden, komt ten goede aan water- en sanitatieprojecten van AMREF Flying Doctors. Die zorgt voor schoon water en voorlichting over hygiëne in de sloppenwijken van Ethiopië. Elke euro die is gesponsord, wordt door Aqua for All met 80 cent verhoogd. Zo kwam het totaal van deze wandeling op een record van € 12.343,41. Zoveel geld is er in de afgelopen zes jaren nog nooit opgehaald.

Volg ons op

Recordopbrengst Wandelen voor Water