Op expeditie of dauwtrappen?

In de Week van Ons Water (12-21 mei) organiseren we diverse gratis activiteiten in Tusschenwater. Tusschenwater is een gebied bij Zuidlaren waar we werken aan water.

Waterdiertjes zoeken tijdens expeditie

Kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen op expeditie! Op woensdagmiddag 17 mei gaan we van 14.00 tot 16.00 uur op zoek naar het waterleven. Lopen de schaatsenrijders al over het water in Tusschenwater? Is het water schoon? Kinderen leren met schepnet de diertjes vangen. De vangst komt in een bak met water. En samen ontdekken we wat het is! Leuk om te komen? Stuur een mail aan w.bergman@hunzeenaas.nl o.v.v. slootjesexpeditie Tusschenwater. Wij laten dan weten waar jullie precies moeten zijn.

Dauwtrappen in het projectgebied

In diezelfde week gaan we op zondagmorgen 21 mei dauwtrappen in Tusschenwater. U bent van harte welkom om 8.00 uur bij gemaal Oostermoer, Hunzeweg 4 De Groeve. Daar verwelkomen vrijwilligers en specialisten van Stichting Het Drentsche Landschap en waterschap Hunze en Aa’s u met een kopje koffie. Het dauwtrappen doen we in het projectgebied Tusschenwater. Nadien eten we een lekker broodje. Benieuwd wat er 's ochtends vroeg te zien is? U kunt zich voor deze excursie aanmelden via i.ackermann@hunzeenaas.nl o.v.v. dauwtrappen Tusschenwater.Volg ons op

Op expeditie of dauwtrappen?