Print pagina

Wij wensen u veel zwemplezier

Zwemt u graag in open water? Let dan wel op waar u gaat zwemmen. Kijk in de zwemwaterapp of op zwemwater.nl welke plassen gecontroleerd worden op kwaliteit. Wij wensen u veel zwemplezier.

Plezierig zwemmen

Van de gecontroleerde zwemplassen weten we namelijk wat de kwaliteit van het water is. Ook al ziet het er schoon uit, toch kunnen er ziekmakende bacteriën in zitten. Is dat het geval dan geven we een waarschuwing of gaat er zelfs een zwemverbod uit, om zwemmersjeuk en maag- en darmklachten te voorkomen.

Zwemwatercontrole

Daarom gaan onze monsternemers in de zomer bij de plassen langs voor een watermonster en controleren de analisten in ons laboratorium die watermonsters. Zo weten we altijd wat de kwaliteit van het zwemwater in deze plassen is. Tijdens de warmste maanden in de zomer, dan wij dit onderzoek vaker.

Gratis app

Wilt u thuis of onderweg weten waar u met een gerust hart kunt zwemmen? Met de zwemwaterapp ziet u precies waar dat kan. Hierin staat informatie over alle zwemplassen die wij controleren. Bovendien vindt u er andere handige weetjes. Dus download deze gratis zwemwater app in uw appstore.
 


 
 

Volg ons op

Wij wensen u veel zwemplezier