Print pagina

Jongeren kijken mee in onze keuken

Vmbo-leerlingen die nu of volgend jaar examen doen, oriënteren zich in deze maanden op de vervolgopleiding. Om ze een beetje te helpen bij deze belangrijke keuze, lieten wij zien welke banen er bij een waterschap zijn. Zodat ze straks weten wat ze willen, maar ook hebben ontdekt wat ze absoluut niet willen.

Meelopen

Op twee ochtenden in de vierde week van januari kwamen leerlingen van meerdere scholen naar ons toe. Na een korte introductie en inleiding konden ze een ochtend meelopen met één van onze collega’s. De beroepen met wie ze kennis konden maken, waren: de peilbeheerder, de muskusrattenvanger, de analist van het laboratorium en de onderhoudsmonteur. De peilbeheerder en de muskusrattenvanger lieten in het veld zien, wat ze dagelijks zoal doen. De analist deed een aantal proefjes met ze. De onderhoudsmonteur liet ze de werkplaats zien én de leerlingen mochten zelf lassen.

Ervaring rijker

Tevreden verlieten de vmbo’ers aan het eind van de carrousel ons terrein. Een ervaring rijker en weer een stapje verder in hun keuze voor de toekomst!

Volg ons op

Jongeren kijken mee in onze keuken