Wij bouwen nieuw laboratorum

Het nieuwe lab komt naast het waterschapshuis in Veendam. In maart 2018 start BAM Bouw en Techniek met de bouw van het pand.

Nieuwbouw heeft voorkeur

Een nieuwbouwpand is niet alleen praktischer, ook voor de samenwerking tussen de medewerkers op het hoofdkantoor en laboratorium werkt het prettiger. Momenteel is het laboratorium gevestigd in een huurpand in Assen. Dit pand wordt echter gesloopt. Hunze en Aa’s onderzocht daarom verschillende mogelijkheden voor een nieuw onderkomen. Het bouwen van een nieuw laboratorium naast het hoofdkantoor heeft verreweg de voorkeur.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw krijgt energiezuinige installaties, apparatuur en verlichting en wordt verwarmd en gekoeld met een eigen warmte-koude opslag. Dit betekent dat het vrijwel zonder gas wordt verwarmd en gekoeld. Daarnaast krijgt het een groen dak. Dit dak zorgt ervoor dat het hemelwater vertraagd wordt afgevoerd naar het watersysteem. Hunze en Aa’s speelt hiermee in op klimaatveranderingen.

Verhuizing

In december 2018 moet de bouw klaar zijn. Het is voor de medewerkers een lang gekoesterde wens om dichter bij de hoofdvestiging in Veendam te zitten en daarmee dichter bij hun collega’s waarvoor ze werkzaamheden uitvoeren. 

Onderzoek waterkwaliteit

Het laboratorium verricht werkzaamheden voor zowel Hunze en Aa’s als voor waterschap Noorderzijlvest. Het laboratorium onderzoekt de waterkwaliteit in beide gebieden. Het nieuwe lab kost 5 miljoen.

Volg ons op

Wij bouwen nieuw laboratorum