Print pagina

In de maak: Tusschenwater bij De Groeve

Water, waterwinning en natuur krijgen straks alle ruimte in Tusschenwater bij De Groeve. Met de herinrichting van dit gebied wordt ook het laatste deel van het Hunzedal een mooi en natuurlijk moerasgebied.Uniek aan dit deel van de Hunze is dat het niet alleen geschikt gemaakt wordt voor de berging van 1,3 miljoen kubieke meter water, maar er wordt ook drinkwater gewonnen én er is ruimte voor de ontwikkeling van natuur. Weten hoe het er straks uit komt te zien? Klik dan op de volgende link:

Recreatie

De weg door het gebied (De Dijk) wordt deels fietspad en afgesloten voor auto's. Er komt een fietsbrug over het water en over een aantal kaden komen wandelpaden. 

Planning

Waterbedrijf Groningen is al voor de zomer begonnen met het verplaatsen en verhogen van de drinkwaterputten om de huidige winning van drinkwater te kunnen garanderen. De aannemer start binnenkort met de voorbereidingen voor de rest van het werk. Eind 2017 moet alles klaar zijn.

Partners

Tusschenwater is een samenwerkingsproject van waterschap Hunze en Aa's, waterbedrijf Groningen, Stichting Het Drentse Landschap, provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo.
 
Wilt u op de hoogte blijven van dit project, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via i.ackermann@hunzeenaas.nl

Volg ons op

In de maak: Tusschenwater bij De Groeve