Print pagina

Wetsus: driedaagse inspirerende activiteiten

Wetsus* interesseert scholieren voor water. Dit doen ze in een driedaagse met inspirerende activiteiten, bijvoorbeeld een excursie naar één van onze rioolwaterzuiveringen. Door die interesse op jonge leeftijd te wekken, is de kans groter dat ze op latere leeftijd voor bèta kiezen.

Waterprofessor

Ze ontmoeten een waterprofessor die een aantal proeven laat zien. Vervolgens mogen de leerlingen zelf in witte labjas ook een paar experimentjes doen. Bij deze les wordt het klaslokaal omgebouwd tot een waterlaboratorium.

Waterexcursie

Op onze zuivering voeren ze weer een boeiend experiment uit. Ze bootsen de waterketen na en pompen grondwater via het waterbedrijf door de wc naar de zuivering. De poep gemaakt van ontbijtkoek zorgt voor de nodige hilariteit.

Samenwerking

Waterschap Hunze en Aa’s is heel blij met de samenwerking met Wetsus. Een bezoek aan de zuivering wordt zo nóg leuker, juist doordat de kinderen ook zelf iets mogen doen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen dingen uitzoeken, proberen en ervaren. Zelfstandig keuzes maken en beslissingen nemen en dus zelf doen en leren! En dat kan tijdens het experiment dat ze op onze zuivering uitvoeren.
 
Vragen over Wetsus: w.bergman@hunzeenaas.nl
 
*Wetsus
De naam Wetsus is een samenstelling van het Friese woord voor water: “wetter” en het Engelse woord “sustainable” dat duurzaam betekent. Wetsus is een onderzoeksinstituut dat allerlei slimme technieken met water onderzoekt. Hierdoor komen er duurzame oplossingen voor schoon drinkwater, energie en voedsel. Wetsus werkt samen met heel veel bedrijven, universiteiten en laboratoria. 

Volg ons op

Wetsus: driedaagse inspirerende activiteiten