Print pagina

Op TV Drenthe: serie over Drentsche Aa

Volgende week, tijdens de Week van Ons Water, gaat íe in première: een televisieserie met de Drentsche Aa in de hoofdrol. 

Drentsche Aa: bron van drinkwater in tv-serie

De Drentsche Aa is een belangrijke bron voor drinkwater. Dat deze beek zo schoon is dat er drinkwater van kan worden gemaakt, is uniek. Maar ook het Drentsche Aa-gebied zelf is uniek; een nationaal park én nationaal landschap. Kortom, genoeg redenen om de Drentsche Aa eens centraal te stellen in een eigen televisieserie: De Week van de Drentsche Aa. Centraal thema in de serie is: hoe houden we met elkaar de beek schoon? Want wat er niet in komt hoeft er ook niet uitgehaald. De serie is vanaf maandag 2 mei een week lang dagelijks te zien op RTV Drenthe, om 17.20 uur.

Week van Ons Water

Om de televisieserie extra kracht bij te zetten zendt RTV Drenthe uit in de komende week. Want van 1 t/m 8 mei is het de landelijke Week van Ons Water. Een week lang worden er diverse activiteiten en evenementen door  waterbedrijven, waterschappen en diverse andere waterorganisaties georganiseerd en staat ons water centraal. Op www.weekvanonswater.nl staan de activiteiten per dag aangegeven. Via de pijltjes rechtsonder op de kaart zijn de activiteiten te bekijken.

Volg ons op

Op TV Drenthe: serie over Drentsche Aa