Film: De Kerstvloed

Aan het begin van het nieuwe schooljaar komt de film De Kerstvloed uit. Een spannende en leerzame film over de laatste grote overstroming in Noord Nederland op kerstavond in 1717. Wij vinden dat alle leerlingen van de groepen 7 en 8 deze film moet zien.
 Foto: Brigitte van den Boogert

De film

Hoofdrolspeler Thomas van Seeratt, legde de basis voor huidige zeedijk in Noord-Nederland. Een overstroming als in 1717 zal niet gauw weer gebeuren, maar Nederland ligt wél voor meer dan helft onder de zeespiegel. Biedt de zeedijk ons voldoende bescherming – nu en in de toekomst?

Educatieproject

Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 zouden deze film moeten zien. De waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest ontwikkelden daarom het educatieproject Kerstvloed 1717. Kijk de film in de klas en leer meer over onze dijken. Het project is voor de scholen kostenloos en loopt van oktober t/m december 2015.

Lespakket

Docenten die hun klas opgeven krijgen:
- de dvd De Kerstvloed;
- een waterkrant voor alle leerlingen over dijken en hoe wij ons in Noord-Nederland beschermen tegen overstromingen.
Het is mogelijk om het project uit te breiden met een gastles van het waterschap. De school ontvangt dan ook een NAP-bordje waarop staat hoe laag (of hoog) de school ligt ten opzichte van de zeespiegel.

Geef je vast op!

Enthousiast? Wees er snel bij! Het aantal gastlessen is beperkt. Stuur een e-mail naar w.bergman@hunzeenaas.nl of educatie@noorderzijlvest.nl om je op te geven of voor meer informatie. Vermeld daarbij school, adres, groep en aantal leerlingen.

 

  

Volg ons op

Film: De Kerstvloed