Print pagina

Beeldschoon Water: hoe is het met de kwaliteit?

Met het project Beeldschoon Water laten wij zien hoe het is met de waterkwaliteit in onze sloten en watergangen. Tegelijkertijd is het een oproep aan iedereen om ons water zo schoon te houden. Met verschillende

​Flinke verbetering

De waterschappen en de gemeente hebben zich de laatste jaren ingespannen om de waterkwaliteit flink te verbeteren. Maar hoe ziet het leven onder water er eigenlijk uit? Beeldschoon Water brengt dit schitterend in beeld. De tientallen waterplanten, waterdieren en onderwaterlandschappen op de foto’s illustreren het bijzondere verhaal.

Reizende fototentoonstelling

Voor Beeldschoon Water reist een fototentoonstelling de provincie rond, hangt een groot fotodoek met een kikker onder de Emmabrug in Groningen en staan op toeristische locaties in de provincie informatieborden met onderwaterfoto’s. Ook zijn er wandelroutes gekoppeld aan de fotolocaties en worden vanaf 19 juni ansichtkaarten door de provincie verspreid.
 
Beeldschoon Water is een project van de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest, de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen.

Kijk voor meer informatie op www.beeldschoonwater.nl

Volg ons op

Beeldschoon Water: hoe is het met de kwaliteit?