Print pagina

Doe mee met onze thema-excursies

In aanloop naar de waterschapsverkiezingen op 18 maart organiseren we verschillende thema-excursies. Tijdens zo’n excursie ziet u wat een waterschap doet, met welke dilemma’s een waterschap te maken heeft en ontmoet u kandidaat bestuurders. De eerste is al snel. Dus schrijf u snel in voor één of meerdere excursies.

1. Van toilet tot kanaal

Kom op 29 januari naar onze rioolzuivering in Assen. Hier ziet u hoe en waarom afvalwater wordt gezuiverd. Praat mee over de dilemma’s van onze zuiveringsstrategie.  Als afsluiting loopt u de app Shit Happens.   
29 januari,  19.30 - 21.00 uur
Adres: WA. Scholtenstraat 16 Assen

2. Zeedijkexpeditie

Loop op 7 februari mee over de zeedijk. We ontvangen u bij Gemaal Rozema in Termunterzijl en nemen u mee via verschillende sluizen en gemaal Duurwold naar onze coupure in Delfzijl. U ziet en hoort hoe wij omgaan met hoogwatersituaties. De route is ongeveer 9 kilometer.
7 februari,  9.30 - 12.30 uur
Adres: A. Verburghwijk 2b Termunterzijl

3. Excursie in het beekdal

We laten u  op 6 maart zien wat het belang van een beekdal is voor een waterschap en hoe wij hierin samenwerken met partners als provincie en natuurbeheerders. We doen dit aan de hand van een project dat net klaar is: Bonnerklap, onderdeel van de Hunze bij Gieterveen.
6 maart, 14.00 -  16.00 uur
Adres: Gieterveen (exacte plek wordt later bekend gemaakt)

U kunt zich inschrijven voor één of meerdere van deze excursies bij Ineke Ackermann via (0598) 69 38 46 of i.ackermann@hunzeenaas.nl

Volg ons op

Doe mee met onze thema-excursies