Print pagina

Eenvoudig wapenen tegen hoosbuien

Steeds vaker trekken er hevige hoosbuien over ons land. Het riool kan de hoeveelheid water niet zo snel verwerken en straten en tuinen staan tijdelijk blank. Tuinbezitters wordt daarom aangeraden om hun tuin niet volledig te bestraten.

Rioolputje

De tijdelijke wateroverlast komt door de grote hoeveelheden neerslag, maar zeker ook doordat steeds meer mensen hun tuin volledig dichtstraten. Regenwater kan hierdoor niet in de bodem wegzakken. Het stroomt naar het dichtstbijzijnde rioolputje. Dit riool krijgt daardoor veel extra water te verwerken.

Half open bestrating

Wij vragen u de tuin niet volledig met stenen te bedekken en juist veel gras te nemen waar het water in kan wegzakken. Wilt u toch bestrating? Kies dan voor half open bestrating, zoals schelpen of grind. En door bijvoorbeeld naast het terras een border of grindstrook te maken, kan het water van het terras sneller in de grond zakken.

Berging voor regenwater

Gemeenten nemen ook maatregelen. Ze leggen aparte regenwaterriolen aan en creëren tijdelijke waterberging in het groen en op straat. Zo is er ruimte om regenwater tijdelijk op te slaan als het rioolstelsel maximaal is belast. Water op straat hoort bij het huidige klimaat. Samen kunnen we er voor zorgen dat dit binnen de perken blijft.
 

Volg ons op

Eenvoudig wapenen tegen hoosbuien